Ενημέρωση με ένα κλικ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

«Οι δύο πύραυλοι διένυσαν απόσταση 230 χιλιομέτρων φθάνοντας σε μέγιστο ύψος 30 χιλιομέτρων»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εχθές το βράδυ δύο βαλλιστικούς πυραύλους, κατά τα φαινόμενα μικρού δραστικού βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, ή Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την πόλη Γουονσάν, στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι δύο πύραυλοι διένυσαν απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων φθάνοντας σε μέγιστο ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο.

Οι λεπτομέρειες της δοκιμής των πυραύλων αναλύονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, κατά την ίδια πηγή, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για την κίνηση αυτή της Πιονγκγιάνγκ εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε, «σε μια κατάσταση που όλος ο κόσμος βιώνει δεινά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αυτό το είδος στρατιωτικών κινήσεων από τη Βόρεια Κορέα είναι βαθιά ανάρμοστο και την καλούμε να σταματήσει αμέσως».

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, μετέδωσε ότι οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων και κατέπεσαν στη θάλασσα.

Ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Τάρο Κόνο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Τόκιο θα αναλύσει το γιατί «η Βόρεια Κορέα προχωρά σε προκλήσεις έναντι της διεθνούς κοινότητας τόσο συχνά».

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε επανειλημμένα δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων αυτόν τον μήνα, έπειτα από παύση σχεδόν τριών μηνών, με την εκτόξευση που έγινε το πρωί της Κυριακής να θεωρείται η τέταρτη σημαντική φέτος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει