Ενημέρωση με ένα κλικ

Αξιωματούχος Νότιας Κορέας για Κιμ Γιονγκ Ουν: «Είναι ζωντανός και καλά»

Σεούλ και Πεκίνο αμφισβητούν τις ειδήσεις ασθένειας ή θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες που αφορούν την πραγματική κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με νέα δημοσιεύματα της Νότιας Κορέας ν’αναφέρουν ότι είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Την πληροφορία μετέδωσε ο Τσουνγκ-ιν Μουν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, δηλώνοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «είναι ζωντανός και καλά». Την στάση του ακολουθεί και η Daily Mail αναφέροντας ότι ο 36χρονος χαίρει άκρας υγείας, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών.

Ταυτόχρονα τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαμένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου, ενώ συμπλήρωσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Η τελευταία εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν σημειώθηκε στις 11 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του κόμματός του. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.

Τόσο το συγκεκριμένο γεγονός όσο και η γενικότερη μυστικοπάθεια από πλευράς Βόρειας Κορέας, οδήγησαν σε πληθώρα δημοσιευμάτων από ξένα ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν βαριά ασθένεια του Βορειοκορεάτη ηγέτη ή ακόμα και θάνατο αυτού, συνέπεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Σεούλ και Πεκίνο αμφισβητούν τις «πληροφορίες», ενώ και ο Ντόναλντ Τραμπ τις χαρακτήρισε «εσφαλμένες».

Η «σιγή ασυρμάτου» που τηρούν τα βορεικορεατικά ΜΜΕ δίχως να σχολιάσουν ή να διαψεύσουν οποιαδήποτε είδηση, ανησυχεί τους στρατιωτικούς κύκλους, οι οποίοι στρέφουν την προσοχή τους στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σε περίπτωση θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μια επαύριο η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν άγριο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα και κύματα προσφύγων, τα οποία θα προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το χάος και τη βία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει