Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση περιοριστικών μέτρων στην Ιταλία για 2 εβδομάδες

Παράταση περιοριστικών μέτρων στην Ιταλία για 2 εβδομάδες, με την κατάσταση στην γείτονα χώρα να παραμένει σταθέρη

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διακοπής λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, για 2 εβδομάδες αποφασίστηκε στην Ιταλία, με την ως πρότινος απόφαση να ισχύει ως τις 3 Απριλίου.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν, ότι σε περίπτωση που μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων του κορονοϊού, με δείκτη μεταδοτικότητας χαμηλότερο από ένα, ενδέχεται η βαθμιαία επαναλειτουργία μαγαζιών και χώρων εργασίας.

Επιχειρήσεις, στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή όπως καφέ και εστιατόρια, αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μετά από όλους τους υπόλοιπους. Για τα σχολεία, η κυβέρνηση της Ιταλίας αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, αναμένεται εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων, με την συμμετοχή καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί, επικίνδυνα, η κυκλοφορία των πολιτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει