Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρός από κορονοϊό πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Νεκρός απόρροια του κορονοϊού, ο Πάτρικ Ντεβεντζιάν, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Εντός των νεκρών του κορονοϊού, συγκαταλέγεται και ο περιφερειάρχης και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών.

Την ανακοίνωση του θανάτου του πραγματοποίησε η περιφέρεια την Κυριακή, 29 Μαρτίου.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, μέσω Twitter είχε ανακοινώσει την Πέμπτη 26 Μαρτίου ότι ήταν ασθενής του κορονοϊού, ενώ είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στα τελευταία του μηνύματα ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν συγκλόνισε τους ακολούθους του ευχαριστώντας το ιατρικό προσωπικό: «Έχω χτυπηθεί από την επιδημία… Είμαι κουρασμένος, αλλά έχω σταθεροποιηθεί χάρη αυτών, ανεβαίνω την ανηφόρα και τους απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεχή προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς», έγραψε στις 26 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, υπήρξε βουλευτής του συντηρητικού κόμματος από το 1986 ως το 2017, ενώ στη συνέχεια εξελέγη περιφερειάρχης. Γιός του Αρμένιου μηχανικού Roland Devedjian, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μετανάστευσε στη Γαλλία εξαιτίας της γενοκτονίας των Αρμενίων, και την Γαλλίδας Monique Wallois, ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν υπηρέτησε σε όλη την ιεραρχία του συντηρητικού κόμματος, ενώ υπήρξε υπουργός, κατά τις θητείες των Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Φιγιόν, στην Γαλλική προεδρία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει