Ενημέρωση με ένα κλικ

Δρακόντεια μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού στην Σιγκαπούρη

Εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 7.000 ευρώ στους παραβάτες

Το ενδεχόμενο εξάμηνης φυλάκισης και προστίμου 7.000 ευρώ, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, σε περίπτωση που καθίσουν ή πλησιάσουν, άλλα άτομα σε απόσταση μικρότερη του μέτρου, με την πανδημία του κορονοϊού στο προσκήνιο.

Ο νέος νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί την Παρασκευή στην πόλη-κράτος, η οποία λαμβάνει δραστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ έθεσε προ ημερών σε λειτουργία, εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων, η οποία θα επιτρέπει στις Αρχές την ταυτοποίηση ατόμων, τα οποία έχουν εκτεθεί σε νοσούντες με κορονοϊό.

Τα νέα μέτρα εν αναμονή ισχύος, αναφέρουν ότι όποιος κάθεται ή στέκεται εσκεμμένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από άλλο άτομο σε ουρά σε δημόσιο χώρο, θα θεωρείται παραβάτης . Τα μέτρα αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου, και αφορούν σε άτομα, αλλά και επιχειρήσεις. Παράλληλα η κυβέρνηση της χώρας έχει προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας μπαρ και νυκτερινών κέντρων ενώ απαγορεύει δημόσιες συγκεντρώσεις ή συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί μια απ’΄τις πρώτες χώρες στις οποίες εμφανίστηκε ο κορονοϊός, με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στις 23 Ιανουαρίου. Η επιθετική πολιτική των αρχών με διεξαγωγές εξετάσεων, την ιχνηλάτηση κρουσμάτων και την ισχύ καραντίνας, απέδωσαν σε πρώτη φάση τον περιορισμό της εξάπλωσης. Παρόλα αυτά η Σιγκαπούρη πλέον αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα την Παρασκευή ν’αυξάνονται στα 683, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται «εισαγόμενα», αφορώντας ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή κι άλλες περιοχές της Ασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει