Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστολή Τζόνσον: «Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν»

Επιστολή του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον προς 30 εκατομμύρια Βρετανίκα νοικοκυριά

Με επιστολή του προς τον βρετανικό λαό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί, με μετάδοση του BBC.

Όντας σε αυτοαπομόνωση, μετά την διάγνωση του, ως ασθενής του κορωνοϊού, Ο Τζόνσον αναφέρει ότι εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη μετρά 1.019 νεκρούς, με 260 νέους θανάτους, ν’ανακοινώνονται χθες. Ταυτόχρονα το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει 17.089 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην επιστολή του, η οποία αναμένεται να επιδοθεί σε 30 εκατομμύρια νοικοκυριά, και μια κίνηση η οποία αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει:

«Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή»

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε» (…) «Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».

«Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Η εκτίμηση ειδικών συμφωνεί ως προς την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν την έναρξη απόδοσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει