Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυστηρότερα μέτρα εισόδου στην Νότια Κορέα εξαιτίας της αύξησης των «εισαγόμενων» κρουσμάτων

Ανησυχία προκαλεί στην Νότια Κορέα η αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων της εβδομάδας, κατέγραψε η Νότια Κορέα την Παρασκευή, με τις υγειονομικές αρχές να ανακοινώνουν 146 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη κυρίως με «εισαγόμενα» κρούσματα από Ευρώπη και ΗΠΑ, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση.

Ο αριθμός των νέων «εισαγόμενων» κρουσμάτων, παραμένει άγνωστος, με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), να μην διευκρινίζουν τον αριθμό αυτόν και οι έρευνες καθώς και η διαδικασία ιχνηλάτησης, να συνεχίζεται.

Η αύξηση των κρουσμάτων, δημιουργεί το σύνολο των 9.478 κρουσμάτων, μετά την ενημέρωση των KCDC, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5 με το σύνολο να διαμορφώνεται στους 144.

Τα στοιχεία εξάπλωσης, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, παραμένουν παρόμοια, με τον αριθμό τους να εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με τα 900 και πλέον κρουσμάτων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τα 9.478, τα 363 χαρακτηρίζονται, ως «εισαγόμενα» κρούσματα, με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία. Η πρόσφατη αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα 64 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στις 22 Μαρτίου σημειώνεται ως ο χαμηλότερος αριθμός από τις 29 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφονταν 909 κρούσματα μόλυνσης.

Ταυτόχρονα, στην Ταϊλάνδη ανακοινώθηκαν 109 νέα κρούσματα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.245, καθώς και τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους έξι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει