Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 53 Κουβανοί γιατροί έφτασαν στην Ιταλία

Νέα αποστολή γιατρών και νοσηλευτών έφτασαν στην Ιταλία και στο Μπέργκαμο

Η Κούβα για άλλη μια φορά δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καθώς το νησί της επανάστασης έστειλε στην δοκιμαζόμενη Ιταλία νέα ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών για βοήθεια στην πανδημία του κορονοϊού.

Συνολικά 53 γιατροί και νοσηλευτές έφτασαν εχθές, Σάββατο, 21 Μαρτίου, από την Κούβα για βοήθεια στη Λομβαρδία, στην «κόκκινη ζώνη» της βόρειας Ιταλία, για να βοηθήσουν τον ιταλικό λαό που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βόρεια Ιταλία δέχτηκε την βοήθεια τόσο από Κούβα, όσο και από Κίνα και Βενεζουέλα, έχει δει την Ευρωπαϊκή Ένωση να της γυρίζει την πλάτη, ενώ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες διοικούνται από ακροδεξιούς δημάρχους και περιφεριάρχες.

Η αποστολή του προσωπικού πραγματοποιήθηκε μετά την αίτηση των τοπικών Αρχών για βοήθεια λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία που ήδη ξεχειλίζουν, όπως δήλωσε ο περιφερειακός υγειονομικός σύμβουλος Τζούλιο Γκαλέρα.

«Πρόκειται για εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό που έχει ήδη αγωνιστεί εναντίον της επιδημίας του Έμπολα και ξέρει πώς να θεραπεύσει αυτό το είδος ασθένειας», είπε ο Γκαλέρα προσθέτοντας οτι εκλήθησαν «για να ανακουφίσουν την κατάσταση στο νοσοκομείο Κρέμα».

Οι Κουβανοί γιατροί θα ενωθούν με τους δωδεκάδες κινέζους γιατρούς που έφθασαν στο Μιλάνο και που θα σταλούν στο νέο νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στο Μπέργκαμο, στην επαρχία τηςΛομβαρδίας που δοκιμάζεται περισσότερο από τον κορονοϊό COVID-19.

Η Κίνα έχει υποσχεθεί την άφιξη περισσότερων ειδικών και ιατρικών ομάδων τις επόμενες ημέρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει