Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αεροπορικές εταιρίες σε πλήρη κρίση

Χρειάζονται κρατική στήριξη τρεις φορές υψηλότερη από εκείνη μετά την 11η Σεπτεμβρίου!

Οι αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο, βρίσκονται σε πλήρη οικονομική κρίση, καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού τις υποχρεώνει σε απότομη προσγείωση.

Ήδη καθηλώνουν αεροσκάφη, δίνουν υποχρεωτική άδεια σε προσωπικό, μειώνουν κάθε είδους κόστη και αναζητούν στήριξη από το κράτος.

Στις ΗΠΑ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «WSJ» οι αερομεταφορείς επιδιώκουν να λάβουν κρατική στήριξη ύψους 50 δις δολαρίων.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας το ποσό αυτό είναι υπερτριπλάσιο της βοήθειας, που έλαβαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου!

Η ακριβής μορφή της βοήθειας, όπως και το τελικό ύψος της, είναι υπό συζήτηση με την κυβέρνηση Τραμπ και τους επικεφαλής των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Το πακέτο θα μπορούσε να περιλαμβάνει δάνεια με κρατική εγγύηση, απευθείας ενέσεις ρευστού και άλλα μέτρα, όπως απαλλαγή από φόρους, σύμφωνα με φορείς του κλάδου.

«Θα στηρίξουμε τις αεροπορικές 100%» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και εξήγησε πως «πρέπει να τις στηρίξουμε. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι δικό τους λάθος» .

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και στην Ευρώπη όλες οι αεροπορικές, μεγάλες και μικρές, βρίσκονται σε συζητήσεις με κυβερνήσεις για πιθανή στήριξη.

Το Παρίσι έχει ήδη διαβεβαιώσει πως θα προσφέρει όποια βοήθεια χρειαστεί στην ΑirFrance KLM.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει