Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Περισσότερα από 159.000 τα κρούσματα παγκοσμίως!

Στους 6.036 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία

Ξεπέρασε τους 6.000 παγκοσμίως, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, μετά την ανακοίνωση πως σε διάστημα 24 ωρών στην Ισπανία υπήρξαν 105 νέοι θάνατοι.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στις επίσημες πηγές της κάθε χώρας, μέχρι το απόγευμα σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου, συνολικά 6.036 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στα 159.844 έφτασαν τα κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών καθώς έφτασαν τους 3.199, όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους.

Οι 1.441 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ιταλία και οι 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Τονίζεται πως η Ευρώπη είναι πλέον το επίκεντρο μίας πανδημίας, η οποία έχει σημάνει συναγερμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία, αλλά σε καμία περίπτωση εφησυχασμό, ενώ τονίζουν πως είναι επιτακτικής ανάγκης η επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες,.

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί σε μετακινήσεις, δημόσιες εκδηλώσεις και κάθε είδους δραστηριότητα και υπηρεσία, παρά το όποιο προσωρινό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος απάντησης στην νέα αυτή κρίση, που έχει χτυπήσει την πόρτα της Γηραιάς Ηπείρου και του κόσμου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει