Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Η μουσική που συγκινεί το Μιλάνο!

Ο Μιλανεζος μουσικός Ραφαέλε Κόλερ με την τρομπέτα του εμψυχώνει τους συμπολίτες του

Στο τέλος κάθε μουσικής εκτέλεσης, ακούγεται από τα μπαλκόνια της γειτονιάς του Μιλάνο, εκτός από το χειροκρότημα η ιαχή «Forza Milano» δηλαδή «Γερά Μιλάνο».

Χειροκροτήματα και φωνές πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα, κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Μιλανεζος μουσικός, Ραφαέλε Κόλερ, παίζει καθημερινά πίσω από το σιδερόφρακτο παράθυρο του σπιτιού του την τρομπέτα του, δημοφιλή τραγούδια, όπως το «O mia bela Madunina» και το «Volare».

Οι συμπολίτες του βγαίνουν από τα γύρω μπαλκόνια, τον ακούνε από τα παράθυρα των σπιτιών τους, σταματάνε ακόμα και οι ελάχιστοι που περνούν με τα αυτοκίνητά τους.

Όλοι ξεχνάνε για λίγο την τρομερή κατάσταση που βιώνουν και αφήνουν για λίγα λεπτά τη μελαγχολία να αντικατασταθεί από τα χαμόγελα και την αισιοδοξία.

Χαμόγελα και αισιοδοξία που αναδύονται στην επιφάνεια με την μουσική.

Κάποιοι τραγουδούν τα διάσημα τραγούδια, άλλοι καταγράφουν τη σκηνή με τα κινητά τους…

Ο Κόλερ είναι ένας από τους μουσικούς που εντάχθηκε στην ιδέα της «Anbima», της Εθνικής Ένωσης Ορχηστρών της Ιταλίας, η οποία ξεκίνησε το hashtag «δεν σταματάμε τη μουσική» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Τώρα που οι συναυλίες απαγορεύονται και που οι ορχήστρες έχουν σταματήσει να δίνουν κοντσέρτα, τώρα, που είναι η στιγμή που κυριαρχεί η αρχή της απόστασης του ενός από τον άλλο, τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους πολίτες να αισθάνονται πως δεν είναι μόνοι», εξηγεί η Άνα Μέντα, η πρόεδρος της «Anbima» για την επαρχία του Μιλάνο.

Δείτε το βίντεο:

Μετάφραση από τα Ιταλικά: arthro.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει