Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενθαρρυντικές δοκιμές για την ανάπτυξη εμβολίου

Επιστημονικές ομάδες σε αναμονή κλινικών δοκιμών

Αυξημένες εμφανίζονται οι πιθανότητες, κλινικών δοκιμών εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους στη Βρετανία, εφόσον υπάρξει η κατάλληλη χρηματοδότηση, σύμφωνα με δηλώσεις επιστημόνων του Imperial College of London, επισημαίνοντας τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έρευνας που έκαναν σε ποντίκια.

Ο Δρ Ρόμπιν Σάτοκ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρωτότυπο εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε ζωικά μοντέλα, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά» «Ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι να προχωρήσουμε σε κλινικές δοκιμές εφόσον λάβουμε επαρκή χρηματοδότηση για το επόμενο στάδιο»

Παράλληλα έρευνες διεξάγονται παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί, εμβόλιο για την πανδημία COVID-19. Η εφημερίδα Die Welt, αναφέρει έναν αγώνα ανάμεσα στην Γερμανία και τις ΗΠΑ για την διασφάλιση της αποκλειστικότητας ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται σε γερμανικό εργαστήριο.

Την ίδια ώρα στο Σιάτλ των ΗΠΑ επιστήμονες έχουν ξεκινήσει ήδη τη στρατολόγηση υγιών εθελοντών που θα λάβουν 1.100 δολάρια ώστε να μετάσχουν στην κλινική δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια του και η ανοσολογική απόκριση, ενώ η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax, ελπίζει να ξεκινήσει δικές της δοκιμές στα τέλη της άνοιξης μετά την εξασφάλιση μιας πρώτης χρηματοδότησης τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων από τον Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) για την ανάπτυξη εμβολίου.

«Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια», συμπλήρωσε ο Δρ Σάτοκ του Imperial College του Λονδίνου. «Δεν είμαστε σε αγώνα δρόμου η μία ομάδα ερευνητών κατά της άλλης, αλλά σε έναν αγώνα δρόμου κατά του κορωνοϊού». Ο δρ Σάτοκ κι οι συνεργάτες του έχουν περάσει στην επόμενη φάση δοκιμής του εμβολίου, σε πιθήκους σε συνεργασία με ερευνητές στο Παρίσι, αλλά «η λυδία λίθος θα είναι να δούμε πώς επιδρά στους ανθρώπους», τόνισε. Οι ερευνητές του Imperial College ζήτησαν περαιτέρω χρηματοδότηση από το βρετανικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας για τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. «Θα ήταν υπέροχο να στηρίξει η βρετανική κυβέρνηση την προσπάθεια Βρετανών επιστημόνων να αναπτύξουν εδώ ένα εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Πολ Μακ Κέι, συνεργάτης ερευνητής του Imperial College.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει