Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων στο Ισραήλ

Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων στο Ισραήλ

Στην αναστολή λειτουργίας, εστιατορίων, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καφέ και αθλητικών αιθουσών, προχωρά το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη αφορά πλέον και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ζητήσει να εγκριθεί η προσφυγή «στις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για τον εντοπισμό των κινήσεων, Ισραηλινών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης, την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων, με τον Ισραηλινό στρατό, να ανακοινώνει ότι έχει ζητήσει από τους στρατιώτες που επιστρέφουν από άδεια να είναι έτοιμοι να παραμείνουν υπό περιορισμό στις βάσεις τους για διάστημα ενός μηνός.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει καταγράψει 193 κρούσματα, με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να απευθύνει έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα αναμένεται να συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να του γνωστοποιήσου τον υποψήφιο που προτιμούν για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει