Ενημέρωση με ένα κλικ

Απόφαση για κλείσιμο συνόρων στην Αλβανία

Απόφαση του Έντι Ράμα για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της χώρας

Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε, το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τις όμορες χώρες, (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο) από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Εξαίρεση της απόφασης αυτής θα αποτελεί μόνο η διακίνηση εμπορευμάτων. Ταυτόχρονα παρά τους καθιερωμένους εορτασμούς της 14ης Μαρτιού, η οποία αποτελεί για την Αλβανία εθνική εορτή, με αφορμή την έλευση της Άνοιξης και παραδοσιακά συνοδεύεται από την μαζική έξοδο των πολιτών στην εξοχή, ο πρωθυπουργός της χώρας προέβη στην απαγόρευση ακόμα και των ατομικών περιπάτων στα πάρκα.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί η είδηση παραμονής λεωφορείου, στα σύνορα της Κακαβιάς επί 2 ώρες με τους επιβάτες να εισέρχονται στην Αλβανία μετά από έλεγχο και αφότου υπέγραψαν δέσμευση παραμονής τους σε καραντίνα εντός οικιών τους.

Η απόφαση αυτή υλοποιείται μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, στα 38 με 12 ασθενείς να νοσηλεύονται και 3 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα επίσημα στοιχεία των αρχών αναφέρουν έναν νεκρό.

Τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία.

Παρά τα δραστικά μέτρα της κυβέρνησης Ράμα, η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται καθώς η υπουργός Υγείας της γείτονος χώρας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς και άλλους ειδήμονες στον τομέα της υγείας, ακόμα και στους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεκαπέντε εκ των ιατρών που νοσήλευαν ασθενείς τέθηκαν σε καράντινα.

Ένα λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Τίρανα-Κρήτη, έμεινε στα σύνορα της Κακαβιάς επί δύο ώρες και οι επιβάτες αφέθηκαν να εισέλθουν στην Αλβανία αφού ελέγχθηκαν και υπέγραψαν ότι θα μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει