Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής στην Βρετανία, μετά τον θάνατο 21 ατόμων

Σε επαναπροσδιορισμό της προσέγγισης της, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στοχεύει η βρετανική κυβέρνηση.

Σε επαναπροσδιορισμό της προσέγγισης της, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στοχεύει η  κυβέρνηση στην Βρετανία, η οποία έχει δεχθεί, πληθώρα επικρίσεων για την ολιγωρία στις αποφάσεις και πράξεις της.

Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης βρίσκεται ο Βρετανικός λαός, με την Βρετανία να μετρά 10 νεκρούς, εντός 24ώρου και 1.140 κρούσματα.

Εντός των μέτρων, περιλαμβάνεται η απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων.

Η δήλωση του επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, αναφέρει τους 10 νέους θανάτους, ως θανάτους ομαδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας εκτιμά τον αριθμό των κρουσμάτων, εντός εβδομάδος μεταξύ 5000 και 10.000.

Το έκτακτο νομοσχέδιο του Βρεταννικού κοινοβουλίου, ενδέχεται ν’ακυρώσει εκδηλώσεις όπως το τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον, το φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι και τους αγώνες ιπποδρομιών του Ρόγιαλ Άσκοτ.

Ως τώρα η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σύσταση, στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.

Ως προς την ήπια στάση της, η κυβέρνηση της Βρετανίας, δικαιολογείται αναφέροντας, ότι αν λάμβανε δραστικά μέτρα πολύ νωρίς θα αποδυνάμωνε την ικανότητα του πληθυσμού να τα αποδεχθεί στην κορύφωση της κρίσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει