Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 514 oι νεκροί στο Ιράν!

Αυξήθηκαν στους 11.364 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες από τον κορονοϊό στον κόσμο, είναι το Ιράν, που ανακοίνωσε σήμερα 85 νέους θανάτους που καταγράφηκαν μέσα σε μόλις μια μέρα.

«Δυστυχώς 85 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό Covid-19 έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες», ανεβάζοντας σε 514 τον απολογισμό των νεκρών από τη νόσο αυτή στο Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Κιανούς Τζαχανπούρ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζαχανπούρ πρόσθεσε ότι «σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν τουλάχιστον 1.289 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 11.364».

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας θα αδειάσουν τους δρόμους των πόλεων της χώρας τις επόμενες 24 ώρες σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι ιρανικές αρχές αγωνίζονται κατά της μετάδοσης του νέου κορονοϊού στο Ιράν, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στον κόσμο από την ιογενή αυτή πνευμονία μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Πολλοί βουλευτές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ή πρώην αξιωματούχοι έχουν προσβληθεί και κάποιοι έχουν πεθάνει από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα.

Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο βασικός σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τέθηκε σε καραντίνα, αφού εμφάνισε «ελαφριά συμπτώματα» του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα η Τεχεράνη ζήτησε οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’60.

Σύμφωνα με τον Αμπντολνάσερ Χεμάτι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, η χώρα ζήτησε οικονομική βοήθεια περίπου 5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, το οποίο έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα έχει σε διαθεσιμότητα έως και 50 δισ. δολάρια για τη βοήθεια εκείνων των χωρών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει