Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Κρούσμα και στη facebook – Κλείνει τα γραφεία στο Λονδίνο

Εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό

Το κλείσιμο των γραφείων του στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα ανακοίνωσε το Facebook λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Κι αυτό, γιατί ο εργαζόμενος του κολοσσού των σόσιαλ μίντια από την Σιγκαπούρη διαγνώστηκε με τον ιό. Ωστόσο, νωρίτερα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Λονδίνο, γεγονός που ανάγκασε το Facebook να προβεί σε αυτή την ενέργεια για λόγους ασφαλείας.

«Ένας εργαζόμενος από τα γραφεία στη Σιγκαπούρη, που διαγνώστηκε με τον Covid-19, επισκέφθηκε τα γραφεία μας στο Λονδίνο το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου του 2020», επισημαίνει σε ανακοίνωση το Facebook.

«Επομένως, κλείνουμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης και οι υπάλληλοί μας θα εργαστούν από το σπίτι έως τότε».

Τόσο η Apple όσο και η Google αξιολογούν τις εφαρμογές που σχετίζονται με τον κορονοϊό, με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης, ενώ η δεύτερη σύμφωνα με δημοσίευμα του Bussiness Insider, προέτρεψε τους περισσότερους από τους 8.000 εργαζόμενους στα κεντρικά της στην Ευρώπη από το Δουβλίνο, να εργάζονται από το σπίτι.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε προληπτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την ασφάλεια του εργατικού μας δυναμικού, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών υγείας και ως μέρος της προσπάθειας αυτής, ζητήσαμε από τις ομάδες μας στο Δουβλίνο να εργαστούν από το σπίτι αύριο» ανέφερε εκπρόσωπος της Google στο Insider.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει