Ενημέρωση με ένα κλικ

«Θερίζει» ο κορονοϊός: 42 θάνατοι και 202 νέα κρούσματα στην Κίνα

Πάνω από 3.000 νεκροί παγκοσμίως

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 42 νέους θανάτους και 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού χθες Κυριακή στην ηπειρωτική Κίνα.

Όλοι οι νέοι θάνατοι και τα 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές. Από τους 42 θανάτους, οι 32 καταγράφηκαν στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν μονοψήφιος (6), επισήμανε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σημαντικά μειωμένος από τα 573 που καταγράφονταν το Σάββατο. Το σύνολο των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.026.

Το σύνολο των θανάτων από τον κορονοϊό, που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας, ανήλθε σε 2.912 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο παγκόσμιος απολογισμός της επιδημίας ξεπέρασε τους 3.000 νεκρούς από τον Δεκέμβριο, όταν εμφανίστηκε ο ιός στην Ουχάν.

Το πρώτο κρούσμα στην Αίγυπτο – Τρία νέα στο Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, μέσω του ιστότοπου Facebook ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αλλοδαπός έδειξαν ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό, την εθνικότητα του οποίου δεν διευκρίνισε, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου έχει τεθεί σε απομόνωση και του παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. Πρόσθεσε ότι λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα όσον αφορά τους ανθρώπους που είχαν επαφή μαζί του.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα του SARS-CoV-2 στην Αίγυπτο. Ο πρώτος ασθενής έχει αποθεραπευθεί, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Τρία νέα κρούσματα στο Ισραήλ
Οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Κυριακή τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού, αυξάνοντας το σύνολο των ασθενών που έχουν διαγνωστεί στη χώρα σε δέκα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, δύο από τα νέα κρούσματα είναι άνθρωποι που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία. Στην τρίτη περίπτωση, ο ασθενής μολύνθηκε εντός ισραηλινής επικράτειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ελαφριά συμπτώματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει