Ενημέρωση με ένα κλικ

Στους 43 οι νεκροί στο Ιράν λόγω κορονοϊού, 219 νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε Ιράν και Νότια Κόρεα

Στους 43 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του κορονοϊού στο Ιράν, σύμφωνα με αξιωματούχο των υγειονομικών αρχών που ανακοίνωσε τον νεότερο απολογισμό, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας. Ο αριθμός των ασθενών σε όλη τη χώρα έχει φτάσει τους 593.

“Δυστυχώς εννέα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες. Οι θάνατοι είναι πλέον 43. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από χθες ανέρχονται στα 205, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 593”, ανέφερε ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Την Παρασκευή η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι “δύσκολη”. Το Ιράν έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό απ’ όλες τις άλλες χώρες, εκτός της Κίνας.

Ταυτόχρονα η Νότια Κορέα κατέγραψε ακόμη 219 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.150, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας.

Τα νέα αυτά κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα 594 επιβεβαιωμένα που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα. Συνολικά αποτελούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη Νότια Κορέα από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε εντοπίστηκε ο πρώτος ασθενής.

Οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς προειδοποίησαν ότι η χώρα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο» στη μάχη της κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Σας ζητάμε να αποφεύγετε να συμμετέχετε σε δημόσιες εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων ή διαδηλώσεων, αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Κιμ Κανγκ-λιπ υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μια κρίσιμη στιγμή» στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, ενώ πρόσθεσε: «Παρακαλώ μείνετε σπίτι, αποφεύγετε να βγαίνετε έξω και περιορίστε τις επαφές σας με άλλους ανθρώπους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει