Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Η Ε.Ε. κατά του κλεισίματος των συνόρων

Καμία από τις χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν την πρόθεση να επιβάλουν συνοριακούς ελέγχους

Οι θάνατοι και τα κρούσματα του κορονοϊού εξαπλώνονται ταχύτατα στην Ευρώπη, με την Ιταλία να μετράει πάνω από 500 κρούσματα και να έχουμε τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά και στην Ελλάδα, όμως η Ε.Ε. δηλώνει πως είναι κατά του κλεισίματος των συνόρων.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι περιορισμοί στις διασυνοριακές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ θα ήταν αντιπαραγωγικές και ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν η καραντίνα, όπως ανέφεραν χθες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Έως τώρα, καμία από τις χώρες της Ε.Ε. και εκείνων που συμμετέχουν στη Συνθήκη Σένγκεν δεν έχουν την πρόθεση να επιβάλουν συνοριακούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε δημοσιογράφους.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, οι εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι η επιστροφή όσων θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό θα συνέβαλλε στην εξάπλωση της νόσου, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες θα ελέγχουν σε εβδομαδιαία βάση την κατάσταση.

«Η άρνηση εισόδου δεν θεωρείται κατάλληλο μέτρο πρόληψης ή αντιμετώπισης, καθώς ο κοροναϊός θα εξαπλωνόταν περισσότερο», εξήγησε ο αξιωματούχος, πρσθέτοντας ότι μέτρα καραντίνας για όσους έχουν συμπτώματα θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει