Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ο χάρτης της εξάπλωσης του ιού σε όλο τον κόσμο

Live χάρτης της εξάπλωσης του ιού

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη, με όλο και περισσότερες χώρες να καταγράφουν κρούσματα.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό στη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία, όπου έκανε διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο. Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Παράλληλα, ένα πρώτο κρούσμα του ιού επιβεβαιώθηκε στην Εσθονία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως πρόκειται για έναν υπήκοο του Ιράν, μόνιμο κάτοικο της χώρας της Βαλτικής, που επέστρεψε έπειτα από πρόσφατη επίσκεψη στην πατρίδα του.

«Μιλάμε για έναν μόνιμο κάτοικο Εσθονίας» που όμως «δεν είναι πολίτης της Εσθονίας», δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Τάνελ Κίικ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη σε real time χρόνο που δείχνει την εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο  ΠΟΥ έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για την ασθένεια.

Η ασθένεια κοροναϊού 2019 (Coronavirus disease 2019, COVID-19), επίσης γνωστή ως οξεία αναπνευστική νόσος 2019-nCoV, είναι μία μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον κοροναϊό SARS-CoV-2, έναν ιό που σχετίζεται στενά με τον ιό SARS. Η ασθένεια ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έξαρσης νέου κοροναϊού 2019-20, και αποτελεί και την αιτία της.

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει