Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη

Ο πρώτος Ευρωπαίος νεκρός από την ασθένεια του κορονοϊού.

Ο Αντριάνο Τρεβιζάν, 78 ετών, αποτελεί πλέον τον πρώτο Ευρωπαίο νεκρό από την ασθένεια του κορονοϊού.

Ο άτυχος συνταξιούχος οικοδόμος, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, παρόλα αυτά μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις στα βόρεια της χώρας, με τον Τρεβιζάν να αποτελεί τον πρώτο Ευρωπαίο νεκρό πολίτη, όχι όμως τον πρώτο νεκρό επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Ο πρώτος νεκρός υπήρξε ένας 80χρόνος Κινέζος, ο οποίος κατέληξε την 14η Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα τετραμελές πλήρωμα ιδιωτικού αεροσκάφους, εξετάζεται στην Κύπρο, για την πιθανότητα κορονοϊού, με το ένα εξ αυτών να θεωρείται υψηλού κίνδυνου, και το Υπουργείο Υγείας να δεσμεύεται για ενημέρωση του κοινού, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα ο αριθμός των νεκρών, εντός Κίνας αυξάνεται, έχοντας φτάσει τους 2.345, ενώ εχθές μόνο επαληθεύθηκαν 397 νέα κρούσματα, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα να ανέρχονται σε 76.288, εκ των οποίων τα 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρόμοια παραμένει και η κατάσταση στην Ιαπωνία με τις αρχές να επιβεβαιώνουν άλλα 4 κρούσματα, εκ των οποίων το ένα αφορά καθηγήτρια γυμνασίου.

Η γυναίκα παρουσίασε για πρώτη φορά συμπτώματα στις 12 Φεβρουαρίου και νοσηλεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Πήγε στη δουλειά της ενώ είχε συμπτώματα, έτσι η τοπική διοίκηση θα κλείσει το σχολείο της για δύο ημέρες από τις 25 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή ο κορονοϊός, κάνει την εμφάνιση του και στην Δυτική Ασία, με ιρανό αξιωματούχο να είναι θετικός στον νέο κορονοϊό, με πληροφορίες της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Ο Μορτεζά Ραχμανζαντέχ, ο δήμαρχος της 13ης περιφέρειας της Τεχεράνης, φαίνεται να είναι ο φορέας του ιού, ο οποίος νοσηλεύθηκε, με το Ιράν να μετρά ήδη τέσσερις νεκρούς από την επέλαση του ιού.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει