Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστροφή για τους Έλληνες του Diamond Princess

Εν αναμονή αναχώρησης, βρίσκονται οι δύο Έλληνες επιβάτες του Diamond Princess,

Σε αναμονή βρίσκονται οι δύο Έλληνες επιβάτες του Diamond Princess, οι οποίοι αναμένεται να επαναπατριστούν σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος. Συνεπιβάτες τους και 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Στο ιταλικό αεροσκάφος που θα τους παραλάβει από το Τόκιο, θα επιβαίνει ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο στάσεις. Μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πόλεις, στις οποίες θα αποβιβαστούν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών.

Εν συνεχεία το αεροσκάφος θα καταλήξει στη ναυτική βάση της Ρώμης, όπου περιμένει τους Έλληνες αεροσκάφος C27 της πολεμικής μας αεροπορίας, ώστε να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Από το αεροδρόμιο, αναμένεται να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα τους διακομίσει ή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ή στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η διαδικασία καραντίνας είναι προληπτική με τους 2 επαναπατρισθέντες να είναι απόλυτα υγιείς, καθώς και χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα οι 2 επαναπατρισθέντες από την Γουχάν, αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σήμερα, με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του κορονοϊού.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει