Ενημέρωση με ένα κλικ

Ερντογάν: Κάλεσε Μέρκελ και Μακρόν για τη Συρία

«Υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα στην Ιντλίμπ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, «συγκεκριμένη δράση» από Μέρκελ και Μακρόν, προκειμένου αποφευχθεί μία κρίση στην Ιντλίμπ, της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κλήσεις προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία:

«Υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ και επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ, όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Άγκυρα, Μόσχα και Δαμασκός, πρέπει να σταματήσουν.

Το ίδιο ακριβώς διεμήνυσαν χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες, ο Μακρόν και η Μέρκελ.

«Και οι δύο κατέστησαν σαφές πόσο τους ανησυχεί η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση του λαού της επαρχίας Ιντλίμπ», δήλωσε εκπρόσωπος των δύο ηγετών.

«Και οι δύο απαίτησαν ένα άμεσο τέλος των εχθροπραξιών και τη δυνατότητα ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό», επεσήμανε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι Μέρκελ και Μακρόν πρότειναν στον Πούτιν μία συνάντηση μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει