Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάνω από 1.500 οι νεκροί του Κορονοϊού

143 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Σε 1.523, ανέρχονται πλέον οι νεκροί, της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19, με άλλους 143 ανθρώπους χθες, να προστίθενται, στον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, έχουν εντοπιστεί 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, τα 2.420 επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο, συνεχώς μεγαλώνει.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Όσον αφορά την Κίνα πάνω από 66.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς μετά την αλλαγή της μεθόδου εντοπισμού των κρουσμάτων, που οδήγησε σε «διπλές καταχωρίσεις». Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο) ανερχόταν σε 1.523.

Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κοροναϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.

Ένας άνθρωπος πέθανε στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 56 κρούσματα.

Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

Όσον αφορά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα στην Νότια Κορέα, 32 κρούσματα στην Ιαπωνία με 1 θάνατο, στην Ταϊβάν 33 κρούσματα, στην Καμπότζη 1, στη Μαλαισία 19 κρούσματα στις Φιλιππίνες 3 με 1 θάνατο.

Ταυτόχρονα, ενεργό παραμένει το ζήτημα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, με τουλάχιστον 218 κρούσματα, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμας.

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε ένα νέο κρούσμα του κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 34 από τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για μια 35χρονη, μέλος του υγειονομικού προσωπικού, που μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή σε ασθενή, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ελέγχου Λοιμώξεων σε συνέντευξη Τύπου. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. Ενώ μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη δεν έχει καταγράψει θανάτους.

Στην περιοχή του Βιετνάμ, έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα. Η Σον Λόι, πόλη 10.000 κατοίκων κοντά στο Ανόι, τέθηκε σε καραντίνα την Πέμπτη, εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Στην Νότια Ασία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 3 κρούσματα στην Ινδία, 1 κρούσμα στο Νεπάλ, και αντίστοιχα 1 στην Σρι Λάνκα.

Η Αυστραλία ως τώρα σημειώνει 15 κρούσματα.

Στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής στον Καναδά, έχουν σημειωθεί 7 κρούσματα και στις ΗΠΑ 15, με έναν εκ των νεκρών της Ουχάν, να αποτελεί Αμερικάνο πολίτη.

Στην περιοχή της Ευρώπης έχουν σημειωθεί 16 κρούσματα στην Γερμανία, 11 στην Γαλλία,3 στην Ιταλία, 2 στην Ισπανία,1 στο Βέλγιο, 1 στην Φινλανδία και 1 στην Σουηδία.

Σε περιφερειακές χώρες της Ε.Ε έχουν σημειωθεί, 9 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2 στην Ρωσία.

Την εμφάνιση του έκανε ο COVID-19 στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να εμφανίζουν 8 κρούσματα και την Αίγυπτο, να επιβεβαιώνει, το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην Αφρικάνικη ήπειρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο κορονοϊός είναι μεγαλύτερη απειλή από την τρομοκρατία

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει