Ενημέρωση με ένα κλικ

Πεντάχρονος ήρωας έσωσε την οικογένειά του από φωτιά!

Τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου πυροσβέστη

Ένα 5χρονο αγόρι που ξύπνησε ανάμεσα σε φλόγες στο δωμάτιό του επέδειξε ασύλληπτη ψυχραιμία, καθώς δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να σώσει την οικογένειά του.

Ο Νόα Γουντς, ο 5χρονος ήρωας που έσωσε την οικογένειά του, τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου πυροσβέστη και θα λάβει και ειδικό βραβείο διασώστη για την ηρωική του πράξη.

Ο μικρός Νόα είναι ένα από τα οκτώ μέλη της οικογένειας που κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, όταν ξύπνησε εν μέσω καπνών και φωτιάς στην κρεβατοκάμαρά που μοιράζεται με τη 2χρονη αδελφή του.

Αμέσως, πετάχτηκε από το κρεβάτι του, άρπαξε την αδελφή του και βγήκε από το σπίτι μέσω της μόνης εξόδου που μπορούσε, από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Ο Νόα δεν σταμάτησε σε αυτό, καθώς επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι και πήρε τον σκύλο και έτρεξε στο διπλανό σπίτι του θείου του για να ζητήσει βοήθεια.

Τελικά όλα τα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να βγουν σώα από το σπίτι.

«Έχουμε δει παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους στο παρελθόν. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό… είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, βγάζοντας το καπέλο στον νεαρό ήρωα.

Η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε πρίζα στην κρεβατοκάμαρα του Νόα. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, φρόντισαν τον μικρό και άλλα 4 μέλη της οικογένειας που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες για εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

«Με τη βοήθεια του Θεού, και τα 9 μέλη της οικογένειας μπόρεσαν να βγουν από το σπίτι. Αν δεν ήταν ο Νόα, μπορεί να μην ήμασταν εδώ σήμερα» δήλωσε ο παππούς του μικρού Νόα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει