Ενημέρωση με ένα κλικ

Κάμερον: Ο σωματοφύλακάς του ξέχασε όπλο στο αεροπλάνο!

Πανικός στην πτήση που βρέθηκε το γεμάτο όπλο

Ένας σωματοφύλακας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προκάλεσε τον πανικό σε πτήση της British Airways όταν… ξέχασε μέσα σε τουαλέτα αεροπλάνου το γεμάτο όπλο του!

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ. Εκτός από το όπλο του σωματοφύλακα, στην τουαλέτα του αεροπλάνου βρέθηκε και το διαβατήριο του Κάμερον από έναν επιβάτη της πτήσης.

Ο Κάμερον επέστρεφε από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο με πτήση της British Airways συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και όπως ήταν φυσικό όταν ο επιβάτης της πτήσης βρήκε το όπλο του αστυνομικού και το διαβατήριο του πρώην πρωθυπουργού, προκλήθηκε αναστάτωση.

Η Sun περιγράφει, επικαλούμενη άλλους επιβάτες, τα όσα έγιναν ενώ το αεροπλάνο της British Airways περίμενε να απογειωθεί. Τότε, ο σοκαρισμένος επιβάτης είπε ότι βρήκε ένα όπλο μέσα στην τουαλέτα και μοιραία προκλήθηκε πανικός.

«Ο κυβερνήτης επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί όπλο, γεγονός που μας τρόμαξε όλους», είπε επιβάτης στη Sun.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τους επιβάτες ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι ο άνδρας για την προστασία του Κάμερον είχε άδεια να φέρει όπλο εν πτήσει και ότι το όπλο του επιστράφηκε, αλλά πολλοί επιβάτες αντέδρασαν και έτσι το όπλο απομακρύνθηκε από την πτήση πριν από την απογείωση.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει το περιστατικό σοβαρά υπόψη της και ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Γνωρίζουμε το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Φεβρουαρίου και ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η British Airways ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ακολούθησε τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, που επιτρέπουν στους Βρετανούς αστυνομικούς να φέρουν όπλο εν πτήσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

«Το πλήρωμά μας χειρίστηκε το ζήτημα άμεσα πριν από την απογείωση και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά», ανέφερε η εταιρεία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν θέλησε να σχολιάσει.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2016 μετά το δημοψήφισμα για Brexit, το οποίο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο για το οποίο είχε κάνει εκστρατεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει