Ενημέρωση με ένα κλικ

«Περάσαμε από τέσσερις ανιχνευτές θερμότητας μέχρι το αεροπλάνο»

Έλληνας επέστρεψε από την Κίνα - «Πολύ αυστηρά τα μέτρα λόγω κορονοϊού»

Εγκλωβισμένοι σε κινεζικές πόλεις βρίσκονται αρκετοί Έλληνες, που περιμένουν από τις Αρχές να τους ειδοποιήσουν για το πότε μπορούν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

Ένας από εκείνους που κατάφεραν να επιστρέψουν, ή έστω να βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι και ο Νικόλαος Δημακόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη.

Ο ίδιος είναι μόνιμος κάτοικος Κίνας τα τελευταία δεκατρία χρόνια, όντας καθηγητής μουσικής στο Βρετανικό Σχολείο Πεκίνου.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από το ξέσπασμα του κορονοϊού, για την οποία ανέφερε:

«Οπωσδήποτε κάποια ανησυχία υπάρχει, αλλά δεν υπήρχε πανικός όσον καιρό βρισκόμουν εγώ εκεί».

Αφού ανέφερε ότι οι καθημερινές διαδικασίες γίνονταν κανονικά, είπε πως «μας σύστησαν να φορέσουμε μάσκα».

Ο κ. Δημακόπουλος σημείωσε ότι «είχα προγραμματίσει να έρθω για προσωπικούς λόγους στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά επειδή ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων για λόγους ασφαλείας, αποφάσισα να ταξιδέψω νωρίτερα».

Η οικογένειά του ζει στην Ελλάδα, αλλά ο ίδιος ζει στην Κίνα, για τη ζωή στην οποία ανέφερε: «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος, με πάρα πολύ παλιό πολιτισμό. Είναι διαφορετικά από εδώ, αλλά οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ καλοί».

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια, είπε: «Στο αεροδρόμιο του Πεκίνου οι έλεγχοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί.

Περάσαμε από τέσσερις ανιχνευτές θερμότητας, μέχρι να φτάσουμε στο αεροπλάνο. Είχε ιατρικό συνεργείο, το οποίο εξέταζε όποιον τυχόν είχε πρόβλημα και είχαν φτιάξει έναν χώρο, σε περίπτωση που κάποιος ήταν φορέας ή είχε κάποιο πρόβλημα και μεταφερόταν εκεί.

Το ίδιο σχεδόν ήταν και στο αεροδρόμιο στην Ντόχα, μέσω του οποίου ήρθα».

Τέλος, όσον αφορά την ημερομηνία που έδωσε το σχολείο για να επιστρέψει πίσω, απάντησε: «Μας έδωσε ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, όταν θα πρέπει να επιστρέψω πίσω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει