Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός: Η Air France αναστέλλει όλες τις πτήσεις στην Κίνα

Η Air France αναστέλλει όλες τις πτήσεις στην Κίνα έως τις 9/2

Η Air France ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου, λόγω του ξεσπάσματος του φονικού κοροναϊού στην Κίνα.

Η Air France είχε αναστείλει τις πτήσεις της προς και από την κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, στις 22 Ιανουαρίου και η αναστολή αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ, το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ομάδα Ισπανών πολιτών θα επαναπατριστεί από την Ουχάν τις επόμενες ώρες στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης επαναπατρισμού από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε νωρίτερα πως οι περίπου 20 Ισπανοί θα τεθούν για 14 ημέρες σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ είπε πως έλαβε επιβεβαίωση ότι η απομάκρυνση πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ουχάν μπορεί να λάβει χώρα αύριο Παρασκευή.

«Με ικανοποίηση λάβαμε επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι η πτήση για τον επαναπατρισμό πολιτών του ΗΒ από το αεροδρόμιο της Ουχάν μπορεί να αναχωρήσει στις 05:00 τοπική ώρα της Παρασκευής» (αύριο), είπε ο Ράαμπ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει