Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα για τις διαφορές σας στην ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Αμερικανός, πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

«Βρείτε τα με την Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών επισημάνθηκε η σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφωνιών στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι.

«Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Στην επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει στον Ντόναλντ Τραμπ τα προβλήματα που απορρέουν από τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία κυριάρχησε το θέμα της Λιβύης, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ζητεί από τον Ερντογάν να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, ο Ερντογάν που πηγαίνει για περιοδεία στην Αφρική, κατηγόρησε ξανά τον Χαλίφα Χαφτάρ πως δεν τηρεί την συμφωνία.

«Γύρισες την πλάτη του σε Μόσχα και Βερολίνο, παραβιάζοντας την συμφωνία. Αν θέλουμε ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να τον σταματήσουμε. Παίζει βρώμικο παιχνίδι και τον παρακολουθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν και για την κατάσταση στην Συρία και την επαρχία της Ιντλίμπ, όπου συμφώνησαν πως πρέπει να σταματήσουν οι βιαιότητες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει