Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ

Τουλάχιστον ένας τραυματίας από την επίθεση

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη επλήγη από τρεις ρουκέτες και για πρώτη φορά απευθείας, εχθές Κυριακή 26 Ιανουαρίου, την ώρα που σε όλο το Ιράκ χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αψηφούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση των ρουκετών οι ΗΠΑ «ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ιράκ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προστατεύσει τις διπλωματικές μας εγκαταστάσεις».

Η εκτόξευση των ρουκετών προστίθεται σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν εξαπολυθεί τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, που βρίσκεται στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, και αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές, όμως η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Μία ρουκέτα προσγειώθηκε χθες στο καφέ της πρεσβείας την ώρα του δείπνου, ενώ δύο ακόμη έπεσαν σε κοντινό σημείο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την επίθεση, εξήγησε υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα του θύματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει