Σεντ Λούις: 15χρονος ντυμένος κλόουν μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 78χρονο βετεράνο σε στάση λεωφορείου
Σοκαριστική υπόθεση στις ΗΠΑ με δράστη έναν ανήλικο που πλησίασε το θύμα λέγοντας «έχω ένα δώρο για σένα»
Μια αποτρόπαια πράξη βίας έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, όπου ένας 78χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι. Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας 15χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, φορούσε στολή κλόουν κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιης πράξης του.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ το θύμα, ο John Wesley Allen Sr., περίμενε σε στάση λεωφορείου. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και εργάστηκε επί 35 χρόνια ως οδηγός λεωφορείου, επέστρεφε από επίσκεψη σε νοσοκομείο βετεράνων και κατευθυνόταν προς το σπίτι της αδελφής του όταν δέχθηκε την επίθεση. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον 15χρονο να περιφέρεται στην περιοχή κρατώντας μαχαίρι, ενώ ακούγεται να ψιθυρίζει «Σε ψάχνω» και «Έχω ένα δώρο για σένα», λίγο πριν οδηγηθεί στο φονικό χτύπημα.
Η οικογένεια του John Wesley Allen Sr. κάνει λόγο για μια εντελώς τυχαία και αδικαιολόγητη επίθεση, επισημαίνοντας ότι ο ηλικιωμένος δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τον νεαρό δράστη. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 15χρονου λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή κατοικία. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί το κίνητρο της επίθεσης και το αν ο ανήλικος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα ή είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.