Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ουκρανία για την αγορά 16 Rafale

Παράλληλη προμήθεια του προηγμένου συστήματος αεράμυνας SAMP/T και άδειες για την παραγωγή πυραύλων SCALP ενισχύουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Μια σημαντική αμυντική συμφωνία για την αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με το Κίεβο ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των 37 χωρών για την Ουκρανία που πραγματοποιείται στο Παρίσι. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ουσιαστική ενίσχυση τόσο της αεράμυνας όσο και της πολεμικής αεροπορίας των Ουκρανών απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεών του, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ουκρανία προχωρά στην αγορά του προηγμένου γαλλοϊταλικού συστήματος αεράμυνας SAMP/T. Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, ο σχεδιασμός προβλέπει πως τα γαλλικά μαχητικά Rafale θα είναι σε θέση να επιχειρούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο έως το 2028-2029.

Επιπρόσθετα, η γαλλική πλευρά δεσμεύτηκε να παραχωρήσει άδειες παραγωγής για μια σειρά αμυντικών δυνατοτήτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς SCALP. Το σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain), το οποίο αποτελεί καρπό της κοινοπραξίας Eurosam (Thales και MBDA), θεωρείται ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά αντιπυραυλικά και αντιαεροπορικά μέσα, προσφέροντας προστασία σε στρατεύματα και κρίσιμες υποδομές μέσω της ικανότητάς του να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη και drones.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com