Allianz: 1.150 εμπορικά πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στον Κόλπο παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
Στα 125 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η αξία των πλοίων και των φορτίων που βρίσκονται σε ομηρία λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, με 1.150 εμπορικά πλοία διαφόρων τύπων να παραμένουν αποκλεισμένα, παρά την πρόσφατη συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με ανάλυση της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, η αξία των εν λόγω σκαφών και των εμπορευμάτων που μεταφέρουν αγγίζει τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως επισημαίνει ο Γιούστους Χάινριχ, ειδικός της Allianz, «η ναυτιλία παραμένει όμηρος αυτού του πολέμου». Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, οι ναυτιλιακές εταιρείες κρίνουν ότι οι κίνδυνοι παραμένουν υπερβολικά υψηλοί. Η κατάσταση επιδεινώθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν η Τεχεράνη ανακοίνωσε νέο κλείσιμο του στενού του Ορμούζ, ως συνέπεια των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) και οι ναυτιλιακές εταιρείες παραδέχονται ότι αδυνατούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τις απειλές για τα πληρώματα και τα σκάφη, γεγονός που καθιστά την αποχώρηση των πλοίων αδύνατη προς το παρόν. Ακόμη και αν η κατάσταση εξομαλυνθεί άμεσα, θα απαιτηθούν αρκετές εβδομάδες για την αποσυμφόρηση της περιοχής.
Το στενό του Ορμούζ παραμένει το κρίσιμο σημείο πίεσης, καθώς από εκεί διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το 20% έως 25% του παγκόσμιου πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Παράλληλα, η ανησυχία εντείνεται από τη δημιουργία νέας ιρανικής αρχής που θα ελέγχει την ασφαλιστική κάλυψη των πλοίων που διέρχονται από τη στρατηγική αυτή θαλάσσια αρτηρία.