Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι καταγγελίες του Αμπάς Αραγτσί για το κρυφό οικονομικό κόστος της αμερικανικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί το Πεντάγωνο για απόκρυψη στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι η στήριξη στο Ισραήλ κοστίζει στους Αμερικανούς πολίτες 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σφοδρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Αμπάς Αραγτσί, αναδεικνύοντας το κρυφό οικονομικό κόστος της αμερικανικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή. Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι πραγματικές οικονομικές επιβαρύνσεις που απορρέουν από τις εξελίξεις στην περιοχή είναι πολλαπλάσιες από όσα ανακοινώνονται επίσημα, επιβαρύνοντας άμεσα τους φορολογούμενους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε ευθέως το Πεντάγωνο για συστηματική απόκρυψη στοιχείων, τονίζοντας ότι υφίσταται σημαντική απόκλιση μεταξύ των επίσημων αναφορών και της πραγματικής κατάστασης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, οι στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης του Ισραήλ υπό την ηγεσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν προκαλέσει δυσθεώρητο οικονομικό πλήγμα για την Ουάσιγκτον.

«Το Πεντάγωνο λέει ψέματα. Το ρίσκο που πήρε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει κοστίσει άμεσα στην Αμερική 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, ποσό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ισχυρίζονται οι αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο Αμπάς Αραγτσί υπογράμμισε ότι η προσήλωση στην υποστήριξη του Ισραήλ λειτουργεί εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι η ιεράρχηση του Ισραήλ ως απόλυτη προτεραιότητα συνεπάγεται, στην πράξη, την απώλεια της προτεραιότητας για την ίδια την Αμερική.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com