Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε επιφυλακή σήμερα η Πάτρα λόγω του Αγ. Ανδρέα – Αποκλεισμένος ο ναός

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα η πόλη της Πάτρας λόγω της εορτής του Άγιου Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ.Ανδρέα θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστιμός.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ναός έχει αποκλειστεί με κορδέλες και όλες οι πόρτες του είναι κλειστές. Μάλιστα, στον εξωτερικό χώρο βρίσκεται από χθες δύναμη της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους πολίτες για τα αυστήρα μέτρα ενόψει της σημερονής εορτής.

Έκκληση σε όλους Πατρινούς

Η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα με ανακοίνωσή της, απηύθηνε έκκληση σε όλους τους Πατρινούς να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα στα σπίτια τους. Και φυισκά, χωρίς ανταλλαγή επισκέψεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε επισημάνει πως σε περιοχές που έχουν μεγάλες τοπικές γιορτές θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια. Όπως, για παράδειγμα, στην Πάτρα σήμερα, με τον Άγιο Ανδρέα ή στην Κέρκυρα, ενδεχομένως, με τον Άγιο Σπυρίδωνα. Προκειμένου, να μην δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης, όπως πιθανότατα έγινε στη Θεσσαλονίκη με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Το μήνυμα του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου

«Παρακαλώ τον πατραϊκό λαό με προσευχή, πίστη και ταπείνωση να σταθούμε και ως δώρο στον Άγιο Ανδρέα. Να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε, κατά τα μέτρα που ισχύουν, όπως έχω πει και άλλη φορά. Ούτως ώστε, να επιτρέψει ο Θεός και πάλι να δούμε ο ένας τον άλλο από κοντά. Να αγκαλιαστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να δούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας, να είναι υγιείς» ήταν το μήνυμα του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει