Ενημέρωση με ένα κλικ

Τζανάκης: Αν είχαμε lockdown μέχρι 20/10, τώρα θα είχαμε 200 με 300 κρούσματα

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δήλωσε ότι αν το lockdown είχε εφαρμοστεί πρίν τις 20 Οκτωβρίου τώρα θα είχαμε 200 – 300 κρούσματα.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας σε εκπομπή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε κάνει το lockdown νωρίτερα μέχρι 20 Οκτωβρίου τώρα θα είχαμε τελειώσει, θα είχαμε 200 με 300 κρούσματα».

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως η έκβαση της πανδημίας βρίσκεται στην αιχμή της, τονίζοντας: «Τα κρούσματα αρχίζουν να κάμπτονται. Σε διασωληνωμένους και θανάτους εισπράττουμε τι κάναμε πριν 15 μέρες. Περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων, περιπου 700,750».

Επίσης, αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Τζανάκης δήλωσε: «Να μας απασχολήσει η αυξημένη θνησιμότητα. Αιτία της αύξησης των θανάτων είναι η πίεση στο ΕΣΥ. Εχουμε ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Αν κάναμε οξυγονοθεραπεία με μη επεμβατικό τρόπο θα έπρεπε να το είχαμε κάνει από το καλοκαίρι»

Τέλος, σε σχέση με τις αεροδιακομιδές, ο καθηγητής ανέφερε ότι «στο Ηράκλειο ήδη έχει μεταφερθεί ένας ασθενής από Λήμνο». Ενώ τόνισε πως «έχουμε πολύ χαμηλή ατομική ευθύνη, δεν τηρούνται τα μέτρα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει