Ενημέρωση με ένα κλικ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά

Τη Δευτέρα (12/10) το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την κρίση του για το πλέον σημαντικό ζήτημα για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.

Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.

Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση , εκδίδει απόσπασμα της απόφασης του για κάθε καταδισκασθέντα που πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή το οποίο αποστέλλεται στην Αστυνομία ώστε να προχωρήσει σε σύλληψη του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει