Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημόπουλος για σχολεία: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα»

Δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή Ιατρικής, Θάνου Δημόπουλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Σε εμφάνιση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος ανέφερε:

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικό φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση»

Ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας:  «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα».

Παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η  όποια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη  Δεύτερα, στις 16:00.

«Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο»

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα.

Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων, ενώ θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More