Ενημέρωση με ένα κλικ

Υποκλοπές και πλαστογραφήσεις υπογραφών πίσω από τους «25 συλλόγους γονέων»

Σοβαρή καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Σε σοβαρή καταγγελία κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία ανάρτησε η Ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της, η ανακοίνωση Επιτροπής Γονέων 25 ιδιωτικών σχολείων, η οποία είναι θετικά προσκείμενη προς το νομοσχέδιο Κεραμέως, είναι πλάστη.

Η ΟΙΕΛΕ, επιχειρηματολογεί της καταγγελίας της αναφέροντας, ότι ένας εκ των φερόμενων οργανωτών και γονέων, δεν έχει παιδιά τα οποία να σπουδάζουν σε ιδιωτικό σχολείο.

Παρόλα αυτά η ανακοίνωση συνεχίζει με πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις οι οποίες αναφέρουν υποκλοπή ή ακόμα και πλαστογράφηση Συλλόγων οι οποίοι δεν υφίστανται.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), αναφέρει ότι κάποιοι εκ των Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων Σχολείων, οι οποίοι εμφανίζονται να υπογράφουν  δεν υφίστανται καν και φυσικά δεν έχουν εκλεγμένο Δ.Σ.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε με ανακοίνωση του και ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce, αναφέροντας ότι ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του σχολείου απαίτησε την απόσυρση του ονόματος του από την ανακοίνωση καθώς ουδέποτε την υπέγραψε

Η λαίλαπα κατά της ανακοίνωσης οδήγησε στην τροποποίηση της και την εξαφάνιση των υπογραφών των 25 Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος.

«Είναι φανερό ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακοστημένο φιάσκο ενορχηστρωμένο από την Υπουργό Παιδείας, ώστε να επενδύσει με δήθεν φιλοκοινωνικό προφίλ το άθλιο νομοθέτημά της. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια οργάνωση-σφραγίδα που ανασύρεται όποτε το απαιτούν το κόμμα και οι …σχολάρχες».

«Πάντως, ως Ομοσπονδία δεν αποκλείουμε κανέναν από το διάλογο. Αν θέλουν οι εκπρόσωποι των …5 (αντί για 25…) εκ των εκατοντάδων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, είμαστε πρόθυμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους για το νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, για την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών και για την πιθανή επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, από τη στιγμή που πλέον θα είναι αμιγείς επιχειρήσεις. Τους περιμένουμε, επίσης, στη συνάντηση που θα έχει η Ομοσπονδία μας την Τρίτη, 21/7 με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για το νομοσχέδιο Κεραμέως», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει