Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Βγήκαν τα πρώτα τεστ από τους τουρίστες – Τι έδειξαν

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ που έγιναν χθες στα αεροδρόμια.

Πριν από λίγο βγήκαν τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ από το Ηράκλειο της Κρήτης και είναι όλα αρνητικά.

Στη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινώνονται συνεχώς τα αποτελέσματα των τουλάχιστον 6.500 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, γίνεται με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορονοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Υπενθυμίζεται πως οι επιβάτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει