Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητέρα Ζαπάντη: Τους έλεγε δεν μπορώ να αναπνεύσω και του είπαν όλοι τα ίδια λέτε

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του Γιώργου Ζαπάντη, του 29χρονου Ελληνοαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη μετά από εκτεταμένη χρήση του τέιζερ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Γιώργου Ζαπάντη μετά από κλήση για ένοπλο άνδρα. Όταν έφτασαν εκεί, βρήκαν τον 29χρονο άνδρα στο υπόγειο, με το σπαθί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον χτύπησαν με τέιζερ, αφού αρνήθηκε να αφήσει το σπαθί, παρά τις διαταγές τους.

Ο 29χρονος άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι, ο 29χρονος έπασχε από διπολική διαταραχή.

Η μητέρα του μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις δραματικές ώρες που έζησε ο γιος της.

«Δεν μπορώ να ανεχτώ το τί τράβηξε το παιδί μου», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη.

Όπως είπε η μητέρα του ομογενή, (με καταγωγή από την Κεφαλονιά), ο γιος της ακολουθούσε τις οδηγίες των αστυνομικών που του έριχναν συνέχεια με το τέιζερ, ενώ όταν μία αυτόπτης μάρτυς τους είπε να σταματήσουν, ο ένας αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό του που κρατούσε το τέιζερ να συνεχίσει.

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του Ζαπάντη, ο ομογενής τους είπε «δεν μπορώ να αναπνεύσω»,με τους αστυνομικούς να του απαντούν ότι «όλοι τα ίδια λέτε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More