Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισαγγελέας δίκης Τοπαλούδη: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό»

Την παρούσα στιγμή το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη αποφασίζοντας επί των ελαφρυντικών.

Την ετυμηγορία των ένοχων κατηγορούμενων στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη αλλά και την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, η οποία δημιούργησε τις αντιδράσεις της μητέρας της, ακολούθησε η οργισμένη αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε και έκλεισε την αγόρευση της, ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Την παρούσα στιγμή το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη αποφασίζοντας επί των ελαφρυντικών.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν»

«Ένας εγκληματίας μπορεί μα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να την φάνε τα ψάρια»

Οι 2 κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε την αναγνώριση του ακαταλόγιστου ή επικουρικά μειωμένου καταλογισμού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει