Ενημέρωση με ένα κλικ

Δίκη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους δολοφόνους της

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Αργά την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού.

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», δήλωσε η εισαγγελέας τονίζοντας τον σεβασμό της ως προς το δικηγορικό λειτούργημα.

Σήμερα το μεσημέρι υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. Η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή», ζητά από τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις 11:30 με σύνθημα «Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται η απόφαση για το βιασμό, βασανισμό και γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η Καμία Ανοχή καλεί σε συγκέντρωση, στις 11:30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών στην Αλεξάνδρας. Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη. Δεν θα αντεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη των κατηγορουμένων. Και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να σβήσουμε από την ιστορία όλες τις λέξεις που μας πλήγωσαν, κακοποίηση, βιασμός, γυναικοκτονία, σεξισμός, πατριαρχία, καταπίεση, εκμετάλλευση. Δεν είμαστε υστερικές. Είμαστε ιστορικές. Ιστορία ερχόμαστε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει