Ενημέρωση με ένα κλικ

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ: Ούτε ένα θετικό δείγμα κορονοϊού στα πρώτα αποτελέσματα

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ τα οποία διενήργησαν τις τελευταίες 48 ώρες οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό τεστ ανάμεσα στα περίπου 1000 που πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Οι 20 ομάδες που από την Δευτέρα πραγματοποιούν επισκέψεις σε κλειστές δομές διενήργησαν περίπου 1.000 ελέγχους.

«Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, δεν τελείωσε κάτι και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στην προσωρινή δομή αστέγων που λειτουργεί στη ΔΕΘ, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΚΑΝΑ.

Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα θα συνεχίσει για 3 έως 6 μήνες ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και καθημερινά θα γίνονται τεστ σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους μονάδων πρόνοιας προκειμένου να ενισχυθεί η ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε αυτήν τη φάση της πανδημίας η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να διενεργεί περί τους 6.000 εργαστηριακούς ελέγχους ημερησίως.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020» και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει