Ενημέρωση με ένα κλικ

23χρόνος για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: «Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα»

Στον συγκατηγορούμενο του απέδωσε τον βιασμό και φόνο της Έλενης Τοπαλούδη, ο 23χρόνος κατηγορούμενος

Με την σημερινή του απολογία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 23χρόνος Ροδίτης, κατηγορούμενος για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το βράδυ της 27ής Νοεμβρίου 2018, απέδωσε στον συγκατηγορούμενο τις ευθύνες του εγκλήματος εκείνου.

Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν παρών την ώρα του βιασμού και της φρικτής κακοποίησης της φοιτήτριας. Παρόλα αυτά ο ίδιος δήλωσε αμέτοχος μπροστά στο αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκατηγορουμένου του, σε βάρος της 19χρονης.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος όσον αφορά τον βιασμό και την δολοφονία του θύματος, για την οποία ανέφερε πως το «έπαιζε λίγο δύσκολη» και πως ό,τι έκανε μαζί της, ήταν επιθυμία της.

«Ήθελε να γίνουν όλα αυτά, ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί».

Ταυτόχρονα δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ή τύψη, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι νιώθει άσχημα γιατί δεν απέτρεψε τον συγκατηγορούμενο του από όσα έκανε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση τους με την φοιτήτρια, ο 23χρονος υποστήριξε ότι η συνάντηση στο εξοχικό του κανονίστηκε από τον συγκατηγορούμενο του, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση αποτελούσε ιδέα του θύματος.

Ανέφερε μάλιστα πως το επίμαχο βράδυ που πήραν την φοιτήτρια από το σπίτι της , θεώρησε πως η 19χρονη είχε κάνει χρήση ουσιών «φαινόταν ότι είχε πιει κάτι…ήταν παρανοϊκή».

Στο σημείο της επίθεσης ο 23χρόνος δήλωσε, ότι η επίθεση σημειώθηκε μετά την ερωτική επαφή με την 19χρονη, με εκείνη να δηλώνει στον συγκατηγορούμενο του ότι ο 23χρόνος ήταν ερωτικά καλύτερος.

Τότε ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του «άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο».

Ο 23χρονος δήλωσε στο δικαστήριο πως επέμενε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά, παρόλο που παραδέχθηκε πως ο ίδιος οδηγούσε, «κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν βοήθησε καθόλου ενώ ο συγκατηγορούμενος του μόνος του, κατέβασε την σχεδόν λιπόθυμη φοιτήτρια στα βράχια.

«Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα».

Η εξιστόρηση του κατηγορουμένου δηλώνει απραξία κατά την διάρκεια της επίθεσης.

«Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα».

-Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;
-Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Έπειτα δήλωσε ότι αφού ο συγκατηγορούμενος του πέταξε την 19χρονη στον γκρεμό γύρισε στο αυτοκίνητο και του είπε «πάμε όλα τελείωσαν» και πως τις επόμενες ημέρες του έλεγε να πούνε ψέματα ότι την άφησαν στην περιοχή ώστε να φανεί πως άλλοι την σκότωσαν.

-Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;
-Κατηγορούμενος: Ναι.. για αυτό παραδόθηκα
-Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;
-Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες..
-Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;
-Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.
-Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;
-Κατηγορούμενος: Καλά
-Εισαγγελέας: Ρωτάω σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα
-Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της
-Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;
-Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει