Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών ως τις 16 Μαΐου, με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών ως τις 16 Μαΐου, με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η ΚΥΑ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα με ισχύ μέχρι και τις 16 Μαΐου 2020 παρατείνει, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, την δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κ.λπ. με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έκανε γνωστές άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εντός διαγγέλματος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στον κλήρο, τονίζοντας ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Με αυστηρούς όμως κανόνες οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την εκκλησία, τονίζοντας: «Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους».

Η έως τώρα ισχύουσα ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας τοποθετούσε την άρση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, την 3/5/2020.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει