Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξιχνίαση κλοπών στο Ηράκλειο με λεία 56.000 ευρώ

Εξιχνίαση 15 κλοπών στο Ηράκλειο Κρήτης με λεία 56.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση 15 υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα, επιχειρήσεις, σπίτια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, προχώρησαν οι αρχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Ταυτόχρονα εξιχνίασαν μια υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας, με την σύλληψη τριών ατόμων καθώς προχώρησαν και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ακόμα τριών ατόμων, για τις υποθέσεις αυτές.

Ειδικότερα από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 25.09.2019 έως και την 24.04.2020, εξαμελής συμμορία, αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, είχαν διαπράξει τις κλοπές σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η συνολική χρηματική αξία ξεπερνά τις 56.000 ευρώ, καθώς και μικροποσά σε άλλα συναλλάγματα.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν και συνέλαβαν εντός της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις δράστες, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για την κατά περίπτωση διάπραξη των εν λόγω κλοπών. Σε έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες δραστών και σε περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε ΙΧ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων μετά την αναγνώριση τους, αποδόθηκαν στους παθόντες. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει