Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ένταση με συλλήψεις και πρόστιμα σε εκκλησίες!

Δεκάδες πρόστιμα και μια σύλληψη σε συγκεντρώσεις πιστών που αρνούνται να φύγουν παρά την απαγόρευση!

Αψηφούν τα μέτρα και παρά την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών, πολλοί είναι οι πιστοί που, όχι μόνο συνεχίζουν να μαζεύονται στους ναούς αλλά προβαίνουν και σε διαμαρτυρίες κατά των μέτρων απαγόρευσης της κυβέρνησης!

Τα «κρούσματα» που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα είναι αρκετά, με το πιο ενδεικτικό να καταγράφεται το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, όπου υπήρξε ένταση, με τους πιστούς να προβαίνουν σε «συλλαλητήριο» κατά του μέτρου κλεισίματος των ναών και την αστυνομία να προβαίνει σε μια σύλληψη

Όλα έγιναν έξω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, έπειτα από τη συγκέντρωση περίπου 100 πιστών που δεν έφευγαν παρά την άφιξη της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου και στην ταυτοποίηση ακόμη πέντε.

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία θέλοντας να δώσουν το «παρών» στη λειτουργία των Χαιρετισμών, αγνοώντας τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό, έλαβε χώρα και το πρωί της Κυριακής, έξω από ναό της Αγίας Τριάδος στην Πάτρα.

Εκεί μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «tempo24», προκλήθηκε και μικρής κλίμακας ένταση, καθώς οι παρευρισκόμενοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Από την πλευρά τους, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, επέδωσαν δεκάδες πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, και οι λειτουργίες μεταδίδονται ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει