Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη συμμέτοχη φιλόζωων της Θεσσαλονίκης για σίτιση αδέσποτων

Μεγάλη συμμέτοχη φιλόζωων της Θεσσαλονικής για σίτιση αδέσποτων, με τις αιτήσεις εντός 24 ωρών να υπολογίζονται σε 40

Εντός 24ώρου 40 αιτήσεις, έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από φιλόζωους, προκειμένου να λάβουν την ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την ανάσχεση της μεταδόσεως κορονοϊού.

Στη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και ώρες κίνησης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά στον δήμο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης θα αποστέλλει τη βεβαίωση ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη στους ενδιαφερόμενους.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης ενεργήσαμε άμεσα στην προσταγή της κυβέρνησης να χορηγήσουμε βεβαιώσεις σε ζωόφιλους συμπολίτες που επιθυμούν να σιτίσουν τα αδέσποτα ζώα. Γύρω στους 40 συμπολίτες μας από την πρώτη μέρα κατέθεσαν αιτήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητριάδης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με βάση τις οδούς που θα δηλώσουν οι φιλόζωοι για τη σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε «χαρτογράφηση» των περιοχών όπου υπάρχουν αδέσποτα ζώα, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε δημιουργία βάσεως δεδομένων με τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης.

Όσοι κατέχουν υπογεγραμμένο το έντυπο για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων οφείλουν να το έχουν μαζί τους σε κάθε έξοδο για ενδεχόμενο έλεγχο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει